Sunday, 25 October 2015

sake event at sozai cooking school

It was my first sake seminar held at Sozai Cooking School.

Sozai Cooking School provides varieties of event, such as Kazari maki, Ramen Sushi .. eand so much more.
I have my own traning ideas, but to find venue is always the difficult one. So I have got introduced by somebody who I know to this wonderful venue.
Since they have good experience organising a lots of event, I was so relaxed to prepare. (which is not always happen to me..)

さてさて、今回のSozai Cooking Schoolで 開催された日本酒のイベントは、私にとってはSozai Cooking School で初めて担当させて頂いたイベントでした。セミナーやイベント、そしてトレーニングのアイディア等は、もう次から次へと湧き出て来る程あるのですが、何が 難しいかと言うと、場所の確保。
そこで、知人を通してこちらのvenueをご紹介頂いたのです。
そもそも、Sozai Cooking Schoolでは数々のイベントを主催しており、もう、イベントをオーガナイズする事に掛けては、皆さんプロ。
そのお陰もあって、私はとてもリラックスしてイベントに望む事が出来ました。


 I have explained about basic knowledge of sake, such as ingredients, making process, classifications and special about sake.
Even though I didn't use my slide presentation, I manage to show few pictures of sake making, and talked so much about sake. The samples we have chose, it was really unique products.

Urakasumi Junmai
Shochikubai Shirakabegura Muroka genshu
Nanbubijin Oke no Tami, Junmai
Choya Ume shu/ Plum Sake

The selection of sake is quite simple.
I thought many of guests doesn't know much about Umeshu, so I wanted to share the health benefit of drinking Umeshu, and how to drink them.

今回のイベントでは、日本酒の基礎知識、日本酒を造る為に必要な材料、製法、カテゴリー、そして日本酒って凄いというポイントも幾つかご案内しました。
当日、スライドを使えずにセミナーを進めたのですが、それでも何枚かは写真を見て頂けたり、それよりも、かなり色々とお話しする事が出来たので、良かったなと思っています。

そして、今回試飲用に選んだのがこちらの商品。。

浦霞 純米
松竹梅 白壁蔵 無濾過原酒 大吟醸
南部美人 桶の民 純米
Choya 梅酒

今回は、初回と言う事もあり、日本酒のセレクションを出来るだけシンプルにしました。
そして、梅酒も今回はご紹介したいと思い、これも一番ベーシックな物を用意。梅酒は健康効果に優れていて、とても色々な飲み方が楽しめる事をお話ししたいと思ったので、今回は梅酒もセレクションに入れました。

We have tried all sake with beautifully prepared small dishes, such as Extra matured cheddar cheese, Duck+Orange pate, Pan fried scallops, Yakitori, Edamame, Onigiri..
And in the end of the session, guests purchased some sake to take home, so I think it was really good event.

We are organising more event togerther with Sozai Cooking School, so if you missed the event this time, I hope you can join us at next time!

今回日本酒と一緒に試飲をしたのは、とても奇麗に準備してくださったおつまみの数々。
エクストラマチュアーのチェダーチーズ、鴨とオレンジのパテ、シンプルで、美味しかったホタテ焼き、焼き鳥、枝豆…
そして最後にはイベントで使用したお酒の購入も可能だったので、皆さん、気に入ったお酒をご購入されてお帰りになりました。予定していた一時間を過ぎてしまいましたが、とても内容の濃いイベントだったのではと思います。

ソザイさんとは、またイベントを予定しているので、今回ご参加頂けなかった方、もし次回ご都合が宜しければ是非ご参加ください!



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...