Wednesday 20 June 2012

market lunch

I went to market on saturday. 
I am usually working on saturday, so it was nice to see food market once in a while. 
I bought a bucket of cherry tomato and lemon, cherries... so much more...

この前の土曜日、久しぶりに近所のマーケットへ行ってきました。
だいたい土曜日はいつも仕事なので、なかなかマーケットに行く機会なんて無いのですが、久々に新鮮な野菜を前に、ついつい衝動買い…。トマトや、レモン、サクランボ等々…きりがない程です。

This is what I cooked for lunch. 
Moroccan meatballs with couscous...

家に帰って来てからお昼に作ったのがこれ。
モロッコ風ミートボールとクスクス。

Meatball (you can use your own meatball recipe.)
1 tbsp ground cinnamon
1 garlic clove finely chopped
2cm ginger grated
olive oil
2 tbsp roasted and grated cumin seeds 
400g tin plum tomatoes
handful plum tomato cut in half
200ml chicken stock
1 medium sized carrot sliced
1 onion sliced
coriander (if you like...)
4-6 dried apricot cut in to dice 

Heat 1 tbsp olive oil in a large non-stick pan and add the meatballs in batches, frying until browned all over. 
Scoop them out, then add the rest of the garlic, ginger onion, carrot, and spices and cook for 2 minutes. 
Add the tomatoes, apricot and stock and season. Simmer for 10 minutes, then add back the meatballs and cook for 1 hour in low heat.  
Then serve with couscous with herbs (I always buy couscous herb mix from the Spice shop at Notting Hill.)

ミートボールは、お好きなレシピでどうぞ。
1 tbsp シナモンパウダー
ニンニク1かけ、みじん切り
おろしショウガ2cmくらい
オリーブオイル
2 tbsp フライパンでローストし、細かく砕いたクミン
400g トマト缶
ミニトマト手のひらに載るくらい、半分に切る
200ml チキンのストック
人参1本、スライス
タマネギ1つ、スライス
コリアンダー(お好きな方はどうぞ)
乾燥アプリコット4−6個ぐらい 角切り

まず、ミートボールをフライパンで軽く火を通します。焼き目が着くくらいがベスト。
ミートボールを取り出し、同じフライパンでニンニク、ショウガ、タマネギ、人参、スパイス等々を炒めます。
その後、トマト、アプリコット、チキンストック、を加え良く混ぜた後に、今度はミートボールを足し、弱火で1時間程じっくり煮込みます。

その後は、クスクスと一緒に(いつも、私がクスクス用のハーブを購入するのはこちらthe Spice shop ノッティングヒルにお店があります)

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