Wednesday, 29 December 2010
Cotechina!
My colleague Chiara brought a Cotechina for us from Italy.
I've never heard about this and we have no idea how to eat it...
Cotechina is fresh sausage made from pork, fatback and pork rind. It is come from Modena region in Italy. Cotechina dates back to 1511 to Gavello, where whilst besieged, the people have to find a way to preserve meat and use less tender cut and made Cotechina.
同僚のChiaraから、イタリアのお土産にCotechinaを頂きました。
Cotechinaとは、豚肉、豚の脂肪の多い部位や、皮等で作られたソーセージの一種です。
バルサミコ酢で有名な、イタリアのモデナ(又はモーデナ)の特産品で、Cotechinaの歴史は1511年まで遡るほど、歴史のある食品です。昔、豚の皮や、脂肪分の多い部位をどう上手く利用するか、そんな人々の知恵によって産まれたソーセージなのです。
It looks very weird. The sausage has stitches... We cook it with package in boiled water and had potato mash as Chiara told us.
It was very rich and so filling.
And I liked it very much. We couldn't move for a while after we had Cotechina for dinner!
開けてびっくり。縫い目が付いてる…。
パウチ袋ごと沸騰したお湯に入れて火を通し、Chiaraに教えてもらった通り、マッシュポテトと頂きました。
お味の方は、ものすごくリッチ。そして、お腹にたまる。
ちょっと癖があったけど、とても美味しく、夕ご飯の後はしばらく動けませんでしたー。
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