Tuesday, 2 November 2010
lunch today
I've made two different vegetable salad for lunch. Carrot with prune and the other one is leek. お昼ご飯に、2種のビネグレットサラダを作りました。手前が人参とプルーン、そして奥がネギです。
Leek:
Make usual vinaigrette dressing.
For the leek, use only 7-8cm of the white part.
Cut into half and make thin slices.
Place them on the plate, sprinkle some salt and thyme, then steam them in microwave for 3 minutes. After the leek get cooler, mix it with the vinaigrette dressing and leave it to rest in the fridge for 1 hour...
ネギ:
ビネグレット
-オリーブオイル
-赤ワインビネガー
-塩、胡椒
-フレンチマスタード
ネギ4本 根元の7-8cmぐらいの白い部分だけを使います。
そして縦半分に切ります。
塩をふり、タイムをのせてレンジで3分、蒸す。
ビネグッレトを作り、あら熱をとったネギと和え、そのまま冷蔵庫で1時間程味をなじませる。
Carrot with prune:
2 medium size carrots grated,
chopped prune (can be raisin as well) roughly chopped,
2 tbs of toasted pine nuts,
Red wine vinegar,
Olive oil and a pinch of salt and pepper
All mix well together and keep it in fridge for 2/3 hours.
人参とプルーン:
人参2本
プルーン3個(レーズン等でも代用可)
炒った松の実大さじ2
赤ワインビネガー
オリーブオイル
塩、胡椒
人参は千切り、もしくはチーズをおろす、おろし金を使うと便利。
松の実は、炒った後ざっくり包丁で切る。 プルーンも細かく刻む。
人参、プルーン、松の実、をソースと和え冷蔵庫で2、3時間味をなじませる。
Sardine fritter with courgette, butternut squash and haloumi cheese.
イワシのフリッター ズッキーニ、バターナッツスクワッシュ(日本語の名前はないのでしょうか?)と、ハロウミチーズのグリル添え。
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