Sunday 5 August 2012

sweet corn onigiri

 I've got Hidaka Konbu (kelp) from my friend the other day. And I've tried to cook something... 

先日、日高昆布を頂いたので、こんな物を作ってみました。

 Rinse 2 cups of rice (150g per cup) and 1 cup of sweet rice.
Mix with 150g tin of sweet corn and rice, then cook with 3 cups of water and Konbu on top. 

お米2カップと餅米1カップを洗います。
そして水を切った缶詰のトウモロコシを150gほどお米と混ぜ、その上に昆布をのせて普通の水の分量で炊きます。
When its coocked, add some butter and drizzle some soya souce. 
I like using Konbu for cooking. 
This is sweet aromas of Konbu and sweet corn rice ball.

炊きあがりにバターを少しと、香り付けにお醤油をたらし、おにぎりにして頂きました。
やっぱり、昆布って良いですね。
昆布の優しい香りのトウモロコシおにぎりです。

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