Thursday 13 January 2011

Masumi brewery Red Horizon


Red Horizon is brewed with famous sake yeast, called yeast No 7.
Yeast No 7 has discovered by yeast scientist Dr Shoichi Yamada in 1946.
Dr Yamada confirmed that there is a very fine aromatic yeast in fermentation vats when he visited Masumi brewery. Since then Masumi's yeast No 7 become one of the most well known and sake breweries favorite yeast.
Yeast No 7 has a fabulously fruity characteristic. This is unpasteurized and unfiltered. The aroma is really sweet. It is almost like sugar cane, caramel, and ripe tropical fruits.
I've never tasted something like this.

Red Horizonは、日本酒の酵母で有名な7号酵母で造られたビールです。
7号酵母は、醸造試験場の山田正一先生が1946年に真澄の酒蔵を訪れた際、発見したものです。
それ以降、真澄で産まれた7号酵母は、全国の酒蔵で使われるようになりました。
7号酵母は、フルーティーな香りの高さが特徴です。
このRed Horizonは、無濾過、本生のビールです。
香りはとてもあまーい、美味しい香りです。サトウキビや、カラメル、それから熟れたトロピカルフルーツのようで、こんなにとろりとしたビールは初めていただきました。

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