Wednesday 10 February 2010

Holiday in Les contamines 1


I was crying like a small emotionally disturbed child.
Fall down too many times. I hated this sports already. I wanted to shoot the person who invented snow board.
It was my first time to try snowboard and I already hated it in the first hour.
I flew to Geneva, and drove down to south west for about an hour, we arrived at Les Contamines. Les contamine is a commune in the Haute-Savoie region in south-eastern France.
My boy friend suggested me to take a lesson when i started to cry. So we went to ESF (ski school) to arrange a personnal trainer for me.
After a 2 hours lesson with great trainer I could take a lift and do “dead leaf slide” from top of the easiest slope.
I promised my trainer to come back tomorrow and left the slopes for a bowl of hot chocolate.
Les Contamine is a very small village. Not like Chamonix. Chamonix is also beautiful, bigger, more buildings and loads more tourists. Even I could find some Japanese sign in shops window…
I had a raclette at this beautiful place in Les Contamines. Raclette is a type of unpasteurised cheese and also a dish indigenous to parts of switzerland, Wallonia and France. The Raclette cheese round is heated, either in front of a fire or by a special machine, then scraped onto oiled potatoes or baguette. The best friends of raclette are gherkins, pickeled baby onions, ham, cured ham, salads and white wine. (more info http://en.wikipedia.org/wiki/Raclette)

Waitress brought a machine and swiched on to heat the cheese.
Cheese was exceptionally soft and mild flavour. I was pushing cheese and potatoes into my mouth. It was so delicious, I didn't use any seasonings.


The conbination of creamy savoury cheese, ham and simple boiled potato were just perfect. I couldn’t stop eating. I was aiming to have at least 5 cm scrape of cheese for just MY SELF. But cheese and potatoes were so filling. even both us couldnt have 5cm scrape. I wanted to eat more but my stomach was telling me to calm down..
Haaaaaa.... Gochiso samadeshita!!!!


チョット恥ずかしいことに、私は涙をこらえ切れなくなってしまいました。

初めてのスノボーなのに、滑り方と、止まり方を10分で教えてもらって、いきなり急なスロープに連れて行かれるし、シリモチばっかり付いて全然上手くならないし、リフトにも上手く乗れなくて、覚えているだけで最低5回は、大勢の人の見ている前ですっころんでしまい、本当にケチョンとしてしまった。
お陰で、スノボーがすでに大嫌いになった。

レ コンタミンはフランスの南東にある、有名な山のモンブランのすぐ近くで、ロンドンからはイージージェットでスイスのジュネーブへ飛んで、空港から車で一時間ぐらいのところにあるものすごく田舎町です。私の彼がそんな私を見かねて、スノボーのレッスンをとることを勧めてくれて、その足で予約をしに行きました。はあぁ(ため息)

先生はすぐ予約できて、しかも英語で教えてくれる人が丁度空いていたのでラッキー。
お陰で2時間の練習で、さっきまで乗れなかったリフトに乗って、山のテッペンまで行けるようになったし、”枯葉”みたいになら滑れるようになって、本当に良かった。次の日も同じ時間に予約をして山を下りました。部屋に帰ってホットチョコレートを飲み、ふう、一休み。ほのぼの。


んん、私はもうすっかり当たり前に思えるようになったけど、フランス人て、みなさんホットチョコレートとか、コーヒーとか、マグカップじゃなくてボウルで飲むんですよね。
チョコのあんまり得意でない私はチョット少なめで。身体がぽかぽかしてきて、なんだか眠くなってしまったのでここでお昼寝。zzz…。
さて、寝起き早々お腹が空いていたので早速晩御飯を食べに外へ。
トーマスの友達と、軽く一杯飲むつもりが、はしごをしてしまい、xx杯目のビールを飲み終わったところで、ふぅ、やっと晩御飯を食べに行きました。

晩御飯はラクレットを食べに。
ラクレットとは、スイスや、フランスのサヴォア地方の料理の名前とともに、チーズの名前でも有ります。ラクレットは、暖めたチーズの表面を削り落として、茹でたジャガイモや、ハム、サラダ、きゅうりや玉葱のピクルスと一緒に食べます。(もっと詳しくはhttp://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%83%A9%E3%82%AF%E3%83%AC%E3%83%83%E3%83%88
フロアーに一人しかいないウェイトレスが、チーズと、チーズをを温める装置をテーブルにセットしてくれて、電源を入れてほんの少しでチーズがブチブチ音を立ててきました。
チーズを傾けて、とろけた部分を削ぎ取って、頂きました。
おー、これはオイシイ!!!! 感激!!
チーズの塩分と、ハムの甘さと、ジャガイモがお口の中で本当にまろやか。チーズもあまり強い香りのあるタイプでもないので、どんどん食が進みました。
一人で、5cmぐらいは食べるぞと意気込んではいたものの、なんと二人で5cmにも満たないくらいでした。
本当においしかったー!
また夢が一つ叶ってしまった。
ゴチソウ様でした。

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