Monday, 16 September 2013

rice noodle salad

As I mentioned before, rice noodle is not only for stir fly dishes. It can be used for soups or salad. They are usually quite reasonable price, light (I meant not filling as potato or rice!) and easy to cook. So, I wanted to share this beautiful salad recipe.
Hope you'll like it.
Rice noodle 150g (you can usually find this at stir fly vegetables shelf)
Ham 4slices
Cucumber 5cm
1 Spring onion

Soy sauce 3tbsp
Vinegar 3tbsp (I used rice vinegar)
Sesame oil 1tsp
Sugar 2tbsp
Sesame seeds

1. Rice noodle needs to be resizing with boiled water, and drain the water.
2. Slice the ham and cucumber like a photo above. Finley slice the spring onion as well. 
3. Mix with all vegetables and soy sauce, vinegar, sesame oil and sugar.
4. Then add rice noodle and mix well. Sprinkle sesame seeds.   


ライスヌードル 150g (イギリスでは野菜炒めの棚に有ります。あの、短くて細ーい麺です) 
ハム 4枚
キュウリ 5cm
スプリングオニオン 1本

醤油 大さじ3
酢 大さじ3 (今回は米酢を使っています)
ごま油 小さじ1
砂糖 大さじ2

1. ライスヌードルを沸騰したお湯で湯通しし、水気を良く切る。
2.  ハムとキュウリを細切りにする。(写真のような感じ) スプリングオニオンも千切り。
3. 切った野菜と醤油、酢、ごま油、砂糖を混ぜる。
4. 良く水気が切れたライスヌードルを加え、胡麻をふって良く和えたら出来上がり。


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...