Sam gye tang is one of my favorite Korean chicken soup.
A whole chicken stuffed with ginseng roots, mochi rice/ sweet rice (very sticky rice use for make rice cake), garlic, chestnuts, pine nuts and dried seeded jujube fruits and cooked in water for 5 to 8 hours.
The chicken become extremely soft and juice are comes out from out of everything. I like this because so healthy and very cozy....
サムゲタンは、韓国で食べられるチキンのスープです。
丸ごとの鶏に餅米、ナツメ、朝鮮人参、松の実、ニンニク、栗等を詰めて5時間から8時間煮込んだものです。長時間ゆっくりと煮込む事で、鶏肉はふっくら柔らかくなり、色々なエキスが食材から溢れ出して来ます。健康にも良いし、なによりあったかい気持ちにさせてくれるスープです。
Luckily, I had a opportunity to try home made sam gye tang at friend of mine Keiko-san's place.
She cooked chicken for over 8 hours (I know, 8 hours!!) and removed bones, skins and ginseng.
We also had some Kimchi, Korean seaweed, and Gokoku mai which is mixed 5 grains and rice.
Gokokumai is extremely healthy way to eat rice. It is usually mixed white rice with brown rice, foxtail millet, proso millet, echinochloa esculenta, barley...etc.
brown rice has more nutrition and lower GI than white rice. Also Gokokumai is improve nutrition and slow down eating pace... (you have to chew more) which is good for your digestive system.
I've enjoyed sam gye tang very very much and stayed until quite late.
It was lovey afternoon....
先日、と言ってももうだいぶ経ってしましますが、知人のけいこさんのご自宅でサムゲタンをごちそうになりました。なんと、この日のランチのために8時間煮込んだと言うサムゲタン。驚きです。一緒に頂いたのは、お取り寄せの韓国海苔、キムチ、そして五穀米です。
食べている時はいつも幸せを感じますが、でも、サムゲタン本当に美味しかったぁ。
本当に幸せです。
話も弾みかなり長居してしまいました。
またお邪魔しまーす!
ありがとー!!こんなにおいしそうに写真取ってくれていたなんて感激です。しかも私の駆け出しブログ、フォロワー第一号がサトミさんだなんて幸先イイワ。フォロワーのシステムとか実はまだ良く分かってないけどちょっとずつ追いつきまあす。今はウェブサイト作成に悪戦苦闘の日々なり。(苦笑)
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