Monday 31 October 2011

boiled monkey nuts

I like eating and using nuts and seeds for cooking. But I am not big fan of eating nuts as it is...
One day I had to tell Thomas about boiled monkey nuts that I've eaten in Japan and I really enjoyed. 
But he didn't get what it is like, so I had to prove it how tasty boiled monkey nuts are. 
I've got a bag of monkey nuts to make something special.
香りや食感を楽しむのにも、料理にナッツ等をよく使います。
でも、ローストナッツをそのまま食べるのは正直あんまり得意では有りません。
先日、トーマスに、日本で食べた塩ゆで落花生の話をしました。
昔どこかの観光地で食べて、凄く美味しかった思い出を話したのですが、ナッツヲユデル?というのがまず理解できないらしい。
と、言う訳で塩ゆで落花生を作ってみる事に。
First, boiled the water in a big pot and add 1-2% salt of the water. 
Then add monkey nut in the boiled water. 
Then cook for 50 min. (check if it is soft enough.)
Drain the water and ready to eat!!
Texture is absolutely soft and slightly salty, it makes me addicted.

It is better to use fresh harvested monkey nuts, if possible.
まず、大きめの鍋にお湯を沸かし、お湯の量の1-2%の分量の塩を加えます。
お湯が沸いたら、落花生を鍋に入れ、50分ぐらい弱火でゆでます。(ゆで加減はざるに開ける前に確認してください)
茹で上がったらお湯を切って出来上がりです。
ほくほくした食感がたまりません。

出来れば、穫れたての新鮮な落花生が手に入れば、もう言う事なしです。


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...