Monday 16 September 2013

brocolli salad

1 bunch of broccoli, boiled (drain the water properly, otherwise salad becomes watery...)
120g shrimp, peeled and boiled
1 soft boiled egg
3 tbsp mayonnaise
1tbsp soy sauce 

Salt and pepper to season
White sesame 

1. take a fork and mash the soft boiled egg.
2. add mayonnaise, soy sauce and season with salt and pepper if nessesary.
3. add boiled broccoli and shrimp into sauce mixture. 
4. sprinkle the sesame seeds before serve.

*also you can replace the soy sauce with miso.  

ブロッコリー1房 茹でて水気を良く切ってください
小エビ120g  皮をむき、茹でる
半熟卵 1個
マヨネーズ 大さじ3
醤油 大さじ1

塩こしょう
白ごま

1.フォークを使って、半熟卵を潰す。
2.そこにマヨネーズ、醤油を加え、必要であれば塩こしょうで味を整える。
3.ブロッコリーと小エビを加え、よく混ぜる。
4.胡麻を振りかけて出来上がり。

*醤油の代わりに、味噌を使っても。


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...